Συνεχής ταχεία κατάψυξη σε συστήματα τύπου τούνελ, σπιράλ ή εμβάπτισης
•   Τούνελ κατάψυξης
Το τούνελ είναι ιδανικό για ένταξη στις γραμμές παραγωγής, επειδή η είσοδος και η έξοδος του προϊόντος γίνεται σε ένα επίπεδο. Συνιστά ιδανική λύση για κατάψυξη κυλιόμενων προϊόντων, όπως τα φρούτα. Λόγω της ιδιαίτερης σχεδίασης προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη κατάψυξης.


•   Καταψύκτης σπιράλ
Για μεγάλη παραγωγή σε περιορισμένο χώρο επιβάλλεται η βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου. Η σπειροειδής μεταφορική ταινία περιστρέφεται γύρω από ένα ή δύο τύμπανα και μπορεί να λειτουργεί ανάστροφα, επιτρέποντας στο χρήστη την επιλογή των θέσεων εισόδου και εξόδου του προϊόντος είτε στην κορυφή είτε στη βάση του καταψύκτη.


•   Καταψύκτης εμβάπτισης
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι ότι το προϊόν περνά μέσα από ένα λουτρό υγρού αζώτου για εξαιρετικά ταχεία κατάψυξη. Οι καταψύκτες του είδους αυτού απαιτούν το λιγότερο χώρο ανά μονάδα ψυκτικού φορτίου, ενώ έχουν το μικρότερο κόστος εγκατάστασης.

Ασυνεχής ταχεία κατάψυξη
•  Καταψύκτης ­ ντουλάπι
Το προϊόν τοποθετείται σε καρότσια με ράφια και εισάγεται στο ντουλάπι κατάψυξης. Το υγρό άζωτο ψεκάζεται στο θάλαμο με θερμοστατικά ελεγχόμενη παροχή.

 

 velos

Συνεχές   Ασυνεχές

 Τούνελ

Σπιράλ

 Ντουλάπι

 

tounel 

Τούνελ

Σπιράλ spiral

 ntoulapi

Ντουλάπι

FaLang translation system by Faboba