Η εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή όσον αφορά τη βιομηχανία του Πυροσβεστικού Εξοπλισμού.
Για περισσότερα από 15 χρόνια, οι δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη 2 βασικών τομέων: α) τα Αέρια και β) τον Πυροσβεστικό Εξοπλισμό.

 

  • Ο 1ος τομέας αφορά την Παραγωγή και Εμφιάλωση Ιατρικών – Βιομηχανικών Αερίων όπως Οξυγόνο, Διοξείδιο του Άνθρακα, Άζωτο, Argon, Corgon, IG 541, IG 55, Πεπιεσμένο Αέρα, Banarg κτλ.

 

  • Ο 2ος αφορά την Συναρμολόγηση & Εμπορία Πυροσβεστήρων, την Μελέτη & Εγκατάσταση Συστημάτων Κατάσβεσης, την Εμπορία όλων των ειδών πυροσβεστικού εξοπλισμού, καθώς και τον Επανέλεγχο Πυροσβεστήρων.

 

  • Επιπλέον, το 2001 μία 3η δραστηριότητα προστέθηκε: η Εισαγωγή και Εμπορία Ιατρικού Εξοπλισμού και Προϊόντων Home Care.

 


Ο τομέας Αερίων της ΜΟΒΙΑΚ συνεργάζεται με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Η ΜΟΒΙΑΚ προμηθεύεται τις πρώτες ύλες σε υγρή μορφή (Οξυγόνο, Διοξείδιο του Άνθρακα, Άζωτο, Αργό), τις αποθηκεύει σε μεγάλες δεξαμενές χαμηλής πίεσης και τις εμφιαλώνει σε φιάλες υψηλής πίεσης. Η ΜΟΒΙΑΚ παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής Ασετιλίνης, ενώ επίσης προμηθεύει Υγρό Οξυγόνο με ιδιόκτητο βυτιοφόρο όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές στην Κρήτη. Τα προϊόντα της Εταιρείας βρίσκουν επίσης πολυποίκιλες εφαρμογές σε Βιομηχανίες παντός τύπου και σε Ιχθυοκαλλιέργειες. Κρυογενικές Δεξαμενές Αποθήκευσης Αερίων και Μηχανήματα Υδραυλικής Δοκιμής και Πλήρωσης Φιαλών Υψηλής Πίεσης συμβάλλουν στη περαιτέρω Ανάπτυξη και Αναβάθμιση του Τομέα Αερίων, αποφέροντας ιδιαίτερα σημαντικές συνεργασίες, ενώ στο πλευρό της Εταιρείας βρίσκονται Διεθνείς Κολοσσοί οι οποίοι προωθούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

 


Κατά τη διάρκεια του 2006, η Εταιρεία απόκτησε Κέντρο Διανομής 2000m2 στον Ασπρόπυργο (Αττική) με σκοπό την εξυπηρέτηση συνεργατών σε Κεντρική, Νότια & Νησιωτική Ελλάδα, ενώ στο τέλος του ίδιου έτους, ένα νέο Κέντρο Διανομής 1500m2 ξεκίνησε λειτουργώντας στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων.

 


Εκτός από τη λειτουργία των παραπάνω Κέντρων, η ΜΟΒΙΑΚ αποφάσισε να εφαρμόσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5,500,000€ στις εγκαταστάσεις της στα Χανιά, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2006 και συμπεριλάμβανε την εγκατάσταση αυτόματης γραμμής συναρμολόγησης πυροσβεστήρων και την κατασκευή καινούριου κτιρίου 2500m2 για τη στέγαση αυτής, των γραφείων και την επέκταση αποθηκευτικού χώρου πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων (800m2). Η δυνατότητα της νέας γραμμής παραγωγής πυροσβεστήρων υπερβαίνει τα 150 τεμάχια/ώρα, ενώ ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας ηλίου ελέγχει πιθανή διαρροή προωθητικού αερίου για κάθε παραγόμενο ή επανελεγχόμενο πυροσβεστήρα.

 


Συγχρόνως, πραγματοποιήθηκε μια επίσης σημαντική επένδυση ύψους 1,000,000€ στον τομέα Αερίων. Μία σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης εγκαταστάθηκε και τα παλιά κτίρια ανακαινίστηκαν πλήρως (1000m2).

 


Σε διαρκή αναπτυξιακή τάση της ΜΟΒΙΑΚ, το 2011 ιδρύθηκε ένα νέο Κέντρο Διανομής για την Κεντρική και Ανατολική Κρήτη το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, επί της Οδού Ι’. Το νέο Κέντρο Διανομής Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει όλη την Ευρεία Γκάμα των Προϊόντων του καταλόγου της Εταιρείας. Παράλληλα, με τα δυο (2) Εβδομαδιαία Δρομολόγια από Χανιά προς Ηράκλειο με τα Ιδιόκτητα Φορτηγά, είναι πλέον εφικτό να πραγματοποιηθούν Αυθημερόν Παραδόσεις, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Πωλήσεων.

 


Το τετράπτυχο της εταιρείας: Ποιότητα, Ποικιλία, Ανταγωνιστικές Τιμές και Άμεση Παράδοση συνέβαλλε τα μέγιστα στην αλματώδη πρόοδο και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με την επέκταση των δραστηριοτήτων. Όσον αφορά τον πυροσβεστικό τομέα, η ΜΟΒΙΑΚ εμπορεύεται πάνω από 750 διαφορετικά προϊόντα, 90 από τα οποία αφορούν διαφορετικούς τύπους πυροσβεστήρων (ξηράς κόνεως, αφρού, νερού, wet chemical, CO2 – φορητούς και τροχήλατους καθώς και συστήματα πυρόσβεσης), όλα πιστοποιημένα σύμφωνα με Ευρωπαϊκά Πρότυπα (EN3, CE, MED, EN1866, EN1964). Πρόσφατα στην γκάμα προϊόντων προστέθηκε νέα σειρά UL-ULC πυροσβεστήρων σύμφωνη με τα Αμερικανικά Πρότυπα. Σημαντικές κατακτήσεις γίνονται και στην απόκτηση επιπρόσθετων ιδιαίτερα απαιτητικών και απαραίτητων πιστοποιήσεων για διάφορα μοντέλα πυροσβεστήρων, όπως η πιστοποίηση SRPS (Σερβία), η NF (Γαλλία), η NCP (Ολλανδία), η TSE (Τουρκία) και η BENOR (BENELUX). Αυτή η κίνηση κρίνεται μεγάλης σημασίας καθόσον καθορίζει την πορεία της Εταιρείας στις συγκεκριμένες αγορές.

 

Η συνεχής ανάπτυξη της ΜΟΒΙΑΚ συμπορεύεται με τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Διάφορες επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία περίοδο και άλλες είναι ακόμα εξελισσόμενες υπό το όνομα της ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ:

 

 

 

  • Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στη Μέση Ανατολή, υπεύθυνο για Έρευνα, Ανάπτυξη και Πωλήσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής

 

  • Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στην Κίνα, υπεύθυνο για Έλεγχο Ποιότητας-Επιθεώρηση, Σχεδιασμό Έρευνα & Ανάπτυξη των Πρώτων Υλών οι οποίες χρησιμοποιούνται στην Κατασκευή-Συναρμολόγηση του Πυροσβεστικού Εξοπλισμού στο Εργοστάσιο της Ελλάδος

 

  • Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στα Βαλκάνια (F.Y.R.O.M & Κόσσοβο), το οποίο χρησιμοποιείται ως Κέντρο Διανομής Πυροσβεστικού Εξοπλισμού ώστε να προσφέρονται δελεαστικοί Χρόνοι Παράδοσης και Άμεση Εξυπηρέτηση Συνεργατών στα Βαλκάνια

 

  • Παράρτημα ΜΟΒΙΑΚ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, υπεύθυνο για Μελέτες Πυρασφάλειας, Πυροσβεστικού Εξοπλισμού & Εγκατάσταση Συστημάτων, όπως επίσης και για Τεχνική Υποστήριξη σχετικά με πυροσβεστικό εξοπλισμό ΜΟΒΙΑΚ. Το τεχνικό προσωπικό του συγκεκριμένου παραρτήματος είναι πλήρως καταρτισμένο και δύναται να αναλάβει και να υποστηρίξει Έργα και Μελέτες οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση συνεργατών.

 

Αποκτώντας τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής σε ζωτικής σημασίας τομείς παραγωγής, η ΜΟΒΙΑΚ κατάφερε όχι μόνο να έχει Ενεργό Δίκτυο Συνεργατών (μόνο στον τομέα των Πυροσβεστικών) στην Ελλάδα το οποίο υπερβαίνει τους 500 χονδρέμπορους, αλλά επίσης και να εξάγει σε παγκόσμια κλίμακα με ένα Διεθνές Δίκτυο Πωλήσεων σε πάνω από 40 χώρες, όπως Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, F.Y.R.O.M., Κύπρος, Γεωργία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Σουδάν, Τουρκία, Αίγυπτος, Ρουμανία, Βέλγιο, Κόσσοβο, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Χώρες Μέσης Ανατολής.
 
Η ΜΟΒΙΑΚ δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά και αποδεικνύοντας το στοιχείο της «ελληνικότητάς» της, συμμετέχει στην δράση «Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ». Αναδεικνύοντας την ιδιότητά της ως αμιγώς ελληνική επιχείρηση, στηρίζει την ελληνική οικογένεια δημιουργώντας θέσεις εργασίας και θέτοντας όλο και ψηλότερα τον πήχη με σκοπό την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη και τολμηρή εξωστρέφεια.

 

Με ανθρώπινο δυναμικό 105 ατόμων και με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα, η ΜΟΒΙΑΚ δύναται και εγγυάται υψηλής ποιότητας Προϊόντα και Υπηρεσίες, ενώ είναι πιστοποιημένη για το ISO 9001:2008 από τον Φορέα ΑΒS, για το ISO 14001:2004 από τον TUV, για το OHSAS 18001 από την ΕΒΕΤΑΜ και για το ISO 13485:2003 από το ΕΚΕΒΥΛ (τώρα ΕΚΑΠΤΥ). Επίσης, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από τον Ελληνικό Νηογνώμονα, από RINA, από Bureau Veritas και από ABS για τον έλεγχο πυροσβεστικών μέσων και συστημάτων ασφαλείας σε πλοία. Mε αυτήν την ιδιότητα έχει αναπτύξει συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες για την ετήσια επιθεώρηση των στόλων τους. O ΕΟΦ, το ΕΚΑΠΤΥ (πρώην ΕΚΕΒΥΛ) και η ΕΒΕΤΑΜ έχουν συνεισφέρει στη Βελτίωση της ΜΟΒΙΑΚ και αποδίδουν τα εύσημα στις προσπάθειες της μέσω των Πιστοποιητικών που χορήγησαν και τα οποία αντικατοπτρίζουν το επίπεδο των Υπηρεσιών που προσφέρει.

 


Η ΜΟΒΙΑΚ με συνείδηση του ιδιαίτερου ρόλου της στους ευαίσθητους κλάδους των πυροσβεστικών ειδών, των αερίων και των ιατρικών μηχανημάτων, αλλά και σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης των πελατών της, υπόσχεται τη συνέχιση των προσπαθειών της για ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

 


 

 

FaLang translation system by Faboba